دمآوری قهوه با کمکس

دمآوری قهوه با کمکس
برای داشتن یک فنجان قهوهٔ خوب، انواع روشها و وسایل مختلف دمآوری وجود دارد. دمآوری با استفاده از کمکس هم یکی از روشهایی است که میتوان با آن قهوهای بسیار مطبوع و خوشطعم داشت و از نوشیدن آن لذت برد. در این مطلب قصد داریم نحوهٔ دمآوری قهوه با کمک این وسیله را به شما آموزش دهیم، اما پیش از شروع به این نکته نیز توجه کنید که این آموزش تنها شامل یکی از روشهای دمآوری با کمکس میشود و روشها و نسبتهای متفاوت دیگری هم وجود دارند که همگی آنها قهوههایی با عطر و طعم دلنشین و مناسب به شما میدهند. بنابراین خودتان را محدود نکنید.
وسایل و مواد مورد نیاز
- کمکس (۲، ۴ یا ۸ نفره)
- فیلتر کمکس (یک عدد)
- آسیاب (دانه درشت)
- ترازوی کوچک و دقیق
- زمانسنج
- کتل (کتری مخصوص)
- لیوان یا فنجان برای سرو قهوه
- قهوهٔ رست شدهٔ تازه
- آب داغ با دمای ۹۲ تا ۹۶ درجهٔ سانتیگراد
مرحلهٔ اول: آماده کردن پودر قهوه
ابتدا با درجهٔ درشت (معمولا بین ۴ تا ۵) دانههای قهوهٔ را آسیاب کنید تا پودری مانند ذرات شن داشته باشید. سپس با استفاده از ترازو، قهوهٔ خود را وزن کنید. در این روش، ما به ازای هر نفر (هر فنجان)، ۲۰ گرم قهوه استفاده میکنیم.
مرحلهٔ دوم: آماده کردن فیلتر
کمکس را روی ترازو قرار دهید. فیلتر قهوهٔ خود را روی آن قرار داده، سپس با استفاده از کتل، بهآرامی روی فیلتر آب داغ بریزید. این کار باعث میشود تا بوی اولیه فیلتر رفع شده و روی عطر و طعم قهوهٔ شما تاثیر نگذارد. پس از انجام این کار، فیلتر را برداشته و آب داخل کمکس را خالی نمایید، سپس دوباره فیلتر را در جای خود قرار دهید.

مرحلهٔ سوم: ریختن قهوه درون فیلتر
قهوهٔ وزن شدهٔ خود را داخل فیلتر بریزید. سپس با استفاده از یک قاشق کوچک، قهوه را کمی به سمت کنارهها ببرید تا در میان فیلتر، حفرهای کمعمق ایجاد شود. پس از اینکار، زمانسنج خود را روشن کنید تا برای ریختن آب آماده باشد.
مرحلهٔ چهارم: دمآوری اولیه
دکمهٔ شروع زمانسنج را بزنید، سپس کتل را برداشته و به میزان ۱.۵ تا ۲ برابر وزن قهوه روی پودر قهوه بریزید. نحوهٔ ریختن آب باید بهصورت دورانی و مارپیچ از مرکز کمکس به سوی کنارهها و برعکس انجام شود. بعد از ریختن آب، به مدت ۳۰ ثانیه منتظر بمانید تا دمآوری اولیه انجام شود.

مرحلهٔ پنجم: ریختن آب
پس از دمآوری اولیه، به ریختن آب روی قهوه به همان شیوهٔ دورانی و مارپیچ ادامه دهید تا حدی که وزن آب به میزان کافی برسد (۳۲۰ گرم آب برای هر ۲۰ گرم قهوه). توجه داشته باشید که سرعت انجام این کار باید به نحوی باشد که کل آب ریخته شده، در مدتزمان حدودا ۳ دقیقه از فیلتر عبور کرده و در زیر ظرف جمع شود.
مرحلهٔ ششم: سرو قهوه
پس از عبور کل آب ریخته شده از میان قهوه، فیلتر را همراه با محتویات درون آن بردارید. سپس ظرف کمکس را برداشته و کمی بهآرامی بچرخانید تا قهوهٔ درون آن هم بخورد. حالا میتوانید قهوه را درون فنجان یا ماگ ریخته و از عطر و طعم مطبوع آن لذت ببرید.
نوش جان :))))

نکات دیگر
اول: در روشی که شرح داده شد، وزن آب، ۱۶ برابر وزن قهوه در نظر گرفته شده است. این نسبت قطعی نیست و میتواند بسته به ذائقه و روشهای دیگر، کمتر یا بیشتر باشد.
دوم: سرعت عبور آب از میان فیلتر رابطهٔ مستقیمی با درشت یا ریز بودن درجهٔ آسیاب دارد. اگه میخواهید سرعت دمآوری بیشتر شود، دانههای قهوه را با درجههای بالاتری آسیاب کنید تا پودر قهوه درشتتر شده و مقاومت آن در برابر جریان آب کمتر شود (پودر قهوهٔ ریزتر، مقاومت بیشتر، سرعت عبور کمتر).
سوم: اگر از قهوهٔ تازه استفاده میکنید، میتوانید برای دمآوری اولیه، زمان انتظار بیشتری (مثلا ۴۵ تا ۶۰ ثانیه) در نظر بگیرید.
چهارم: دمآوری با استفاده از کمکس، برای افرادی مناسب است که دوست دارند قهوهای مطبوع و ملایم بنوشند، از این جهت شاید بهتر باشد که از دانههای قهوه عربیکا و ترجیحا تکخاستگاه برای این روش استفاده شود.
در انتها یادتان باشد، دمآوری قهوه عملی است مبتنی بر ذائقهٔ افراد و ذائقه هم کاملا سلیقهای است. بنابراین بههیچ عنوان خودتان را درگیر وسواس برای رعایت کردن همهٔ پارامترها نکنید. مهم این است که از طعم نهایی قهوه بنا بر ذائقهٔ خودتان لذت ببرید، چیزی که در طول زمان و تکرار دمآوری، حتما به آن خواهید رسید.