فرنچ پرس؛ غوطهوری برای دمآوری قهوه

فرنچپرس: غوطهوری برای دمآوری
فرنچ پرس یک دستگاه دمآوری قهوه از طریق روش غوطهوری با استفاده از فیلتر توری فلزی است. این روش، به علت باقیماندن روغن بیشتر در قهوهٔ دمآوری شده و همینطور کمی از ذرات آسیابشده، ممکن است برای افرادی که طعم شنی قهوه در دهان را دوست ندارند، مناسب نباشد، اما اگر به پارامترهای مختلف این روش مانند دمای آب، آسیاب درست و زمانبندی مناسب دمآوری، بهدرستی توجه شود، میتوان انتظار داشت که کیفیت عطر و طعم قهوهای که دمآوری میکنید، بسیار لذتبخش خواهد بود.
تاریخچهٔ مختصر
اولین طرح شبیه به فرنچ پرس در سال ۱۸۵۲ توسط دو فرانسوی با نامهای میر و دلفور ثبت شد. البته طراحی این دو شباهت چندانی به چیزی که امروز به عنوان فرنچ پرس میشناسیم، نداشت، اما بهنوعی پایهگذار آن بود و براساس آن بود که در سال ۱۹۲۹، دو ایتالیایی به نامهای آتیلیو کالیمانی و جیولیو مونِتا فرنچ پرس را نزدیک به وسیلهای که امروز مورد استفاده قرار میگیرد، طراحی و تولید کردند. بعد از آن نیز نوبت به یک طراح صعنتی سوئیسی به نام فالیرو بوندانینی رسید که در سال ۱۹۵۸ طراحی فرنچ پرس را ارتقا داد و آن را به نقاط مختلف اروپا و بعد جهان فرستاد.
درست کردن قهوه با فرنچ پرس
این دستگاه دمآوری قهوه با حرارت مستقیم کار نمیکند و اجزای تشکیلدهندهٔ آن نیز شامل شیشهٔ استوانهای، سرپوش توری مانند و دستهٔ فشاری (یا همان پرس) میشود. معمولا به قهوهای که با فرنچ پرس درست میشود، قهوهٔ فرانسه میگویند و میتوان بهجای آب از شیر هم استفاده کرد. مانند باقی دستگاههای دمآوری قهوه، توجه به پارامترهای مختلف مانند آب، میزان درشتی یا ریزی دانههای قهوه در هنگام آسیاب و زمان دمآوری از نکات مهمی است که هنگام دمآوری قهوه با فرنچ پرس، باید به آنها توجه کرد.
در ادامه میتوانید، تصاویر دیگری از این وسیلهٔ زیبا را مشاهده کنید.