اسپرسوساز؛ تقطیر جوهر دانههای قهوه

اسپرسوساز: تقطیر جوهر دانههای قهوه
اسپرسوساز یا همان دستگاه اسپرسو، دستگاهی است که بهوسیلهٔ فشار، آب داغ (در حقیقت بخار آب) را از میان دانههای آسیابشدهٔ قهوه عبور میدهد و عصارهٔ آن را میگیرد که به این عصاره، اسپرسو گفته میشود.
تاریخچهٔ مختصر
در قرن نوزدهم میلادی، تجارت قهوه یکی از بزرگترین دادوستدهای اقتصادی اروپا بود و در سراسر این قاره، انواع کافهها برپا شده بودند. اما دم کردن قهوه، عملی آهسته و وقتگیر بود و بیشتر مشتریان مجبور بودند، برای سفارش قهوهٔ خود صبر کنند. اختراع انواع ماشینهای بخار در این قرن، این فرصت را به مخترعان و صنعتگران داد تا به روشهای نوین دمآوری قهوه فکر کنند که از بین آنها، دو ایتالیایی با نامهای لوئیجی بتزرا و دسیدریو پاوونی اولین نمونههای دستگاه اسپرسوساز خود را طراحی و اجرا کردند. کمی بعد، پاوونی، سهم حق امتیاز این طرح را از بتزرا خرید و خود به تنهایی شروع به توسعهٔ دستگاه اسپرسوساز کرد و در طی سالهای بعد، اولین ماشینهای اسپرسوساز که با استفاده از بخار آب، جوهر دانههای قهوه را آزاد میکردند، به بازار عرضه شدند و بهتدریج راه خود را به همهٔ دنیا باز کردند تا مشتریان منتظر را زودتر به قهوههای خود برسانند. انتخاب کلمهٔ اسپرسو به معنای در لحظه هم به همین منظور بوده است.
درست کردن قهوه با اسپرسوساز
معمولا استفاده از دستگاه اسپرسوساز کار چندان سختی نیست، اما بااینحال، توجه به نکات مختلف هنگام استفاده از آن الزامی است. برای مثال، نوع آسیاب دانههای قهوه در استفاده از اسپرسوساز بسیار مهم است. همچنین پارامترهای دیگری که به نوع دستگاه اسپرسوساز مورد استفاده بستگی دارد.
در ادامه میتوانید، تصاویر دیگری از این وسیلهٔ زیبا را مشاهده کنید.